BERSALIN BANGUNAN BARU HOSPITAL KLANG

Nak tanya, siapa mommies yang ada pengalaman bersalin di Bangunan Baru Hospital Tengku Ampuan Rahimah Klang, ok tak? Suami boleh masuk ke?

25 Balas

pengalaman sy bersalin dkat hospital baru klang ni ok..bersalin bln 2 aritu..time bersalin suami blh masuk sbb sy bersalin normal..cme dlm wad suami tak blh nak jaga sbb wad ppuankan..suami blh dtg tgk time melawat je..skrg musim pkp xtau lah saya..lagi 1 nurse2 at sana ada yg sangat peramah..dan ada beberapa nurse yg kerek gler mcm minta kne pijak..so lau dpt nurse yg kerek tu sabar lah yer..kesabaran sy masa dpt nurse kerek tu pun dah naik tahap kepala tp fikir ngah sakit malas nak layan..

Saya pun bakal bersalin kat situ, saya pernah tanya doktor kk saya, dia cakap suami boleh masuk, saya pernah tanya jugak macam mana kalau doktor lelaki yang treat saya, doktor tu cakap boleh minta nak doktor perempuan, saya harap sangat apa yang doktor tu cakap betul, semoga aurat puan dan saya terjaga nanti 😊

5y ago

Ni second time, first time pregnant kat hospital kelantan semua staf dia perempuan, kalini bersalin sini risau rasa..hm

Makcik sy baru bersalin bulan lepas & kawan sy baru bersalin minggu ni..dorang cakap xboleh..mula2 bukak dulu boleh..then ada kes terus xbagi dah..kecewa betol rasa sebab dah pilih nak bersalin dekat sana, kalau tau xboleh dah booking dekat hukm aje..xsempat dah..dahla anak 1st, terpaksa berjuang sakit sorang2..

4y ago

Rasanya sbb pkp je y x boleh masuk tu.. Ada bca komen2 y tbaru blh je suami teman dlm bilik bersalin.. Mmg la ketat msa pkp dorang xnk ibu n anak dlm wad dapat jangkitan,lagi2 baby y baru lahir

Sya bakal bersalin di hospital tu 😅 haritu demam 3 hari kena tahan wad . Suami tak boleh teman sis . Kalau nak jenguk setakat 5 min boleh la minta kebenaran guard , tu pun depend kat guard tu kalau dia bgi masuk . Huhu redo jela tak boleh teman .

Kwn sy bru je lpas bersalin dkt sna..dia kata suami xleh teman xleh melawat..waktu nk azankan anak pn dorg yg bwk pegi dkt husband..hntr brg pn guard yg akn ambil dkt husband lpas tu hntr dkt kwn. Itu yg kwn sy bgtau la

Suami x blh msuk teman kn isteri,sbb pkpp nie msih lgi x blh msuk org luar n suami sndri...lpas pkpp tu pon dri kemnterian kesihatan bgi bru dorg benar kn...kne sndri2 lh dlm wad smpai brsalin n kluar dri spital😢😭

Ada jugak yang cakap suami tak boleh teman.. masa awal awal ada ckp boleh then bila masa nak bersalin tu suami tak dibenarkan masuk pulak. But ni tahun lepas lah. tahun ni tak pasti pulak boleh ke tak

pengalaman saya bersalin dekat hospital klang before ni okay je semua just terkilan husband tak boleh nak teman je dekat labor room...sebab saya emergency czer.. kalau normal boleh rasanya teman

Kawan saya ada jugak yang bersalin dekat hospital klang ni tapi tahun lepas lah... suami dia tgak boleh masuk sekali.. tapi taktau lah tahun 2020 ni boleh ke tak

Bakal bersalin gak.. nasib baca kt sini... dlm dilema nk pilih hosp banting dgn htar... kalau ketat kawalan dia, baik hosp banting je.. huhu

5y ago

Tak sure la.. huhu..