Tukar tempat check up

Nak tanya. Siapa ibu2 kat sini yg ada pengalaman tukar tempat check up? Cth, sy buka buku and check up dekat johor. Tp nnt bersalin dekat kedah. Apa je yg kena buat eh? Kena buka buku baru ke mcm mana? #firstbaby #firstmom

3 Balas

sy. dri ank pertama smpai ank ke 2 asyik pindah2 klinik atas sebab lokasi tmpt kerja. cara nak tukar klinik atau menumpang klinik utk sementara 1) maklumkan nurse klinik asal 2) call klinik d tmpt baru utk maklumkan n set temu janji. tpi selalunya nurse dri klinik asal yg akan call nurse d klinik baru.

Saya pun tukar tmpat baru, baru2 ni. Dari sarawak ke sabah. Nurse d sarawak cuma tulis dkat buku pink saya, 'patient transfer out to kk sekian2. Then kat sabah, saya pergi ke kk paling dekat dgn rumah and tunjuk buku pink dr sarawak. Then selainnya, nurse uruskan appointment baru. Settled

puan kena mention pada klnik yang puan pergi..bagi memudahkan pengurusan di sana nanti

2y ago

Ohh ok baik. Terima kasih ❤️