Masi di fasa alahan

Nak tanya selalu alahan trimester pertma akan hilang minggu keberapa?

24 Balas

sy kurang alahan. tapi letih dan mengntuk tu ya Allah.. xtau nk ckp mcm mna. letih tu siap mimpi pi panjat bukit yg tinggi lagi. umpama letih ni pi panjat bukit laa.. 🤣 malas tuu xtau nk hbaq lagu mna.. xtau sbb apa jdi cmni. stgi org kata kita tgh mls plak.. 😑 saja buat2 malas.. haa. pdahal .. Allah ja yg tau ..

1y ago

tulahhh. . klau kt opis ni. dia mai mcm tu. . mmg buleh stress oo.. sapa pon xleh teguq .

sy dari minggu ke 6 smpai minggu 15..baru la dapat diri saya balik,fasa alahan sy truk sngt..memang tak ada ubat melainkan redha dan sabar jela lalui hari2 tu..lepas minggu 15 bahagianya badan dh sihat,dh boleh masak,dh boleh makan macam2..hehe..

lain org lain alahnnya dn x semua dapat alahn yg cept hilg ada yg sepnjg pregnant msih alahn... sabar ya sis... kita x kn rsa benda tu berhenti pejam celik pejam celik dh baby keluar😂😂

Lain org lain alah dia, saya 12 minggu mmg teruk, lembik rasa, kdg makan, tngh makan muntah2. Tapi saya punya berlarutan smpai perut nk masuk 6 bulan, kira on off laa. hehe

Saya 9week 6days anak kedua... alahan teruk.. muka blackout.. muntah2 lps makan.. anak pertama tak ada langsung alahan.. lain anak lain ragamnya... moga kita semua tabah

lain org lain alahan.. mcm saya 2 bby boy suami yg kena.. dalam 6bulan lebih gak dia kena.. bby girl saya yg kena.. alahan xde sgt.. muntah2 awl preggy jerr..

dia depand ats masing2 jugak . klu sy alahan Sapa 4 bulan masih ad alahan. bulan puasa pun alahan ritu.. cuma bila sec trimstr Makin kurang dh alahan ...

klau sy mse tm1 mmg xlrt sgt, muntah, nk dmm smua ada...tm2 ok sikit ada tenaga tp kdg2 dtg je muntah2 tu tp masih lrt nk bt keje sikit2 😅

allhamdulilah .. klau saya Dalam 12 minggu baru kurang sikit alahannya. awal awal saja yg teruk sikit .. nak makan nasi Putih pun X lalu...