Perut mengeras dan sekali rasa sakit bawah perut. Contraction ke?

Nak tanya, sekarang 39minggu4hari. Kalau perut mengeras, sekali rasa sakit bahagian bawah. Tuh contraction ke? Sebab dia datang sekejap sekejap. Dalam 10minit sekali, kadang 15minit sekali. Perlu ke pergi hosp, sebab semalam baru check dekat pac 1cm. Doc suruh balik, kalau contraction kuat baru datang. Sebab tanda coklat, pink, darah semua dah keluar.

2 Balas

mummy p hospital cepat2...dan kena kira masa contraction tu...if jarak dekat2 masa contraction tu..haaa dia la tu mummy

contraction tu . if masa contraction makin dekat terus pergi hospital.

1y ago

Turun tanda 31.1 sis. Dah pergi pac, doc bagi balik sebab 1cm baru dia cakap. Start rasa sakit tuh, malam semalam sampai ke harinih.