Bab permakanan

Nak tanya saya sekarang ni dah 8 minggu tengah mengidam nak makan budu pastu cicah dengan timun tomato dan terung yg fresh boleh ker?#SeriusTanya #bantujawab #ingintahu

14 Balas

Boleh sis Makan ja apa awak nak apa awak suka makan ja macam biasa selagi awak takde alahan dan selagi memudaratkan Makan dengan seimbang, bersederhana, dan menyihatkan…

Dia sebenarnya kan, apa apa pun ikut badan masing masing. Ada yang tak boleh coop, ada yang boleh coop. Kalau was was jangan. Kalau confident teruskan.

2w ago

HAHAHAHA. Dalam banyak banyak komen, ni paling menghiburkan 🤣 asalkan owner jawapan dan owner soalan faham cukup lah 🤣

alahai terliur plak dgr budu..nk2 cicah ikan panggang tawar..singgang ikan..ulam2.Dulu sy pun mkn budu jgk..tu je y blh mkn

klau sy,makan je cuma jgn blebihan,bkn pe budu tu masin. itu je. sy pregnant ad masa nk mkn bnda² mcm tu bru selera

Boleh makan sebab saya hari hari makan hahaha. Tapi jangan la semangkuk sbb budu kan masin. Nanti darah tinggi.

Makan je la sis yg rasa boleh telan skrg. Sy awl2 pun xde selera langsung mual2 je mkn apa yg rasa boleh go

Boleh tp apa2 pun ulam or sayur yg tak masak pastikan dibasuh sebersih-bersihnya utk elak jangkitan

Awal2 kandungan biasanya tak dibagi makan sayur2 fresh mcm ulam ulaman. Apa2 sayur mesti kena masak.

basuh bersih sayuran saya pun suka sangat dgn budu wlaupun bukan org pantai timur🤭

boleh tp berpada sbb masin tu kandungan garam dia tinggi