Kontraksi Palsu dan perut mengeras

hi nak tanya , saya sekarang 37w 4d dah dan first baby jadi tak tahu sangat bab ni . kontraksi palsu ni dia terjadi time bila ? saya dalam 37 minggu ni pernah jadi 2 kali ja yg betul2 sakit tarik urat belakang tu . dia bukan jadi hari2 la kiranya kan ? dan sekarang perut ni asyik mengeras ja . bangun tido mengeras , lepas makan mengeras kdang2 duduk saja pun mengeras . kenapa eh ? nak kata kerap tu dalam sehari kerap la jugak . tapi tak kira pulak berama lama dia mengeras . dekat ari2 pun kdg2 sakit . 2 3 hari ni dok rasa loya pun ada . tanda dah ka ni ? #seriusnanya #firstmom

2 Balas

tulh false contraction y tgh awk lalui

10mo ago

ohhh , kiranya false contraction ni bukan hanya sakit urat tu jala ya ? faham2 thankyouu

sama saya pun lalui 37w3d