Keputihan berwarna

Hi, nak tanya saya pregnant 9 weeks dan ada masalah keputihan .. dah refer dgn dr sbb saya perasan keputihan saya berwarna coklat .. dr dah ada ambik sample untuk keputihan dan bg ubat candidis masuk ikut bawah sbb nmpk ada infection.. tapi dah seminggu lebih saya masih lg keputihan bercampur berwarna coklat dan merah gelap sikit … saya xada sakit perut .. saya skrg tunggu appointment untuk next scan minggu dpn sbb masa scan awal cuma nampak kantung belum ada janin #SeriusTanya #ingintahu #firstmom

2 Balas

Elakkan aktiviti berat dan berterusan. Rehat secukupnya. Elakkan stress. Elakkan manisan sebab bakteria suka gula. So, air bergula, makanan bergula dan tinggi karbohidrat tu elakkan.

kalau sis jenis pakai pantyliner, kena kerap tukar pantyliner. lepas kencing pastikan area vagina kering