Pcos period

Hi nak tanya, saya period 3hari keluar coklat. And now dah seminggu kering. Normal ke period mcmni bila ada pcos? Sorry baru tau ada pcos. So takde pengalaman #ingintahu #bantusharing

5 Balas

Saya PCOS. Dan period mcm tu normal bagi saya. Awak kena try hard utk stabilkan hormon, jaga pemakanan, buat light exercise, stop makan/minum manis2, stop tepung putih, stop kek & so on. Darah period keluar mcm tu sebab takde ovulasi yg berlaku cycle tu. Bila hormon dah stabil & berlaku ovulasi, period awak akan jadi normal. Dan ambil masa ya utk stabilkan hormon PCOS ni, just jgn giveUp saja 💪🏼

2y ago

Takpelah, cuba laa check UPT. manatau rezeki kan ~ if negatif, takpa… usaha lagi.. Ni amalan saya & Alhamdulillah dgn izin Allah lekat 2x; 1. Conception Max Pregnacare (RM165) - Supplement bantu utk matangkan telur (Boleh search kat FB sis Ilham Ikhtiar Hamil 2. Air Matangkan Telur Ovum & Sperm - 500ml air panas, 1 sudu kecil serbuk kayu manis ceylon, 2 biji limau kasturi, 1 sudu kecil goji beri, 3 biji kurma merah 3. Bertungku dibahagian rahim & ari-ari dlm 15/20 minit sebelum Hari Subur 4. Buat BBT (Boleh detect Hari Subur, Hari Period, Mengandung)

Sy pcos jgk, mmg normal light flow. Pkai pantyliner shj x pkai pad pun. Paling pendek 3hari, paling pnjg sy punya 5 hari. Jaga pemakanan sis, sy mkn Yasmin mse sy thu ad pcos wktu student. 3 tahun mkn lgpun ovulation pain sy sakit jgk. Sblum kahwin stop continue metformin pulk.

ada flow darah merah x ? sy dlu pcos..coklat 3 hr, hri ktga tu bru darah merah smpai hri ke 7, then hr ke 7-8 atau 7-9 akan coklat balik smpai kosong.

2y ago

oh kalau xde flow, mcm xok..period msti kena ada flow darah merah..tak apa, cuba consult dgn doc ya..

Utk diri saya normal, penah laluinya. Cuma klu jd cmtu, next period flow saya akan heavy & dtg awal sikit 😁

iye..pcos ada gangguan pd kitar period. jaga lifestyle