buku pink swasta

Nak tanya, saya anak ke 2 buka buku pink swasta sbb anak saya dia mmg jenis xboleh tinggal. dngn atok nenek pun taknak. jadi saya nak tanya, kalau buku pink klinik swasta. tapi bersalin Hospital kerajaan boleh kan? ada sesiapa ada pengalaman tak#bantujawab

14 Balas

Sepupu saya nurse kk . Dia cakap better pergi daftar diri dkt kk berdekatan awak so that nanti masa bersalin , hosp gov tu tau awk punya cases macam mana sebab lain org , lain cara dia bersalin . Boleh jadi awk kena czer atau nasib awk baik bersalin normal . Saya pun bukak buku pink kat swasta and plan nak pergi kk jugak ni . Tapi saya kena ws dorang dulu utk tanya procedure . So better awk tanya kk / ws kk berdekatan rumah awk kalau awk ada nombor.

Boleh je. Hospital kerajaan tu for public, takde buku pink pun dia kena terima bila admit nk bersalin. Tp tadah telinga la. Kalau ada case gov hosp tolak patient, boleh report SISPAA. Itu hanyalah kakitangan hosp memandai buat rules sendiri & boleh dikenakan tindakan

Saya bukak buku pink dekat klinik AURORA and bersalin dekat Hospital ampang … Alhamdullilah xd apa2 pon buku pink boleh pakai dekat Hospital kerajaan tapi kena tnya dlu klinik tu buku pink dorg boleh pakai x kalau bersalin kerajaan

Boleh. Bln 4 thun ni sy bru je besalin kt hospital gov, pkai buku swasta. Full checkup d klinik swasta dlu sbb kerja, masa tak menentu tak dpt ikut masa kk 😅

Boleh je sis. Saya pun utk anak kedua buka di swasta dan bersalin di hospital kerajaan sbb doktor saya xbgtahu saya bersalin di swasta, sbb saya byk risiko.

2mo ago

Gdm on ubat nd baby songsang.

Boleh jer sis.Saya buka buku pink kat swasta .Bersalin di hospital kerajaan dan baby berklinik di kerajaan.

boleh je. cuma dorang akan bebel skit wltu bslin nnti. xdak pape pun. urusan swasta mudah. urusan kk lmbt

kalau saya buka buku pink di kk lepastu bersalin di swasta boleh ke ?

boleh sis...ipar sy buka buku pink d klinik swasta...bsalin d hosptl krjaan...

blh sis..sis nk bukak swasta blh..tp sis kne bukak jgk kat kk..bg ade rekod