Baby terkejut kejut

Nak tanya saya 1st mom normal ke baby kalau terkejut kejut . Maaf bertanya saya belum ada pengalaman

2 Balas

Ya mummy , normal tu. Terkejut2 tu nama nya Moro Refleks. Normally terjadi bila baby dikejutkan dengan bunyi atau pergerakan yang kuat. Utk elakkan, make sure mummy bedung tgn baby. Kalau baby tak suka dan taknak bedung, letak tgn di dada baby utk tenangkan semula baby. Tapi cara ni letih lah juga nak kena duduk tepi baby tiap masa

normal. pastikan bby dibedung ketat, especially bhgian tgn.