First time travel jauh 34w

Nak tanya preggy 34w naik bas 8jam selamat ke?? perlukan pape surat x dr doctor??

5 Balas

waktu 32w saya ada tanya doc nak travel 8-10jam, naik kereta lah tapi. saya suruh husband berhenti semua r&r yang ada 😂 jadi 12jam travel. doc pesan: 1. bawa buku pink 2. beli compression socks dekat watson 3. duduk kaki kena goyangkan & jangan bagi tergantung 4. 1.5jam-2jam wajib kena berjalan sama ada turun ke toilet, petrol pump, r&r cuma puan naik bas tu tak sure sikit sebab driver kan tak stop banyak tempat, nak jalan dalam bas tu bahaya pula terhuyung hayang. moga dipermudahkan ya.

haritu tny dr. nak balik kg 10 jam naik bas around 36w. Dr tak xsarankan sbb time tu bila ii boleh bersalin. tak nak susahkn driver bas ke sape ii ke in case terbersalin nnt 😅. Dr ckp if nk naik bas balik la awal. jgn tggu sarat.

make sure prepare bantal duduk. renggangkan bhgian bwh bdn sentiasa. klu bas ada bnti mana2, turun stretching. bawa buku pink in case anything happen.

3w ago

noted sis..TQ share info..🥰

Better naik kapal kalau travel. Minta saranan doc & surat dari doc. Sbb 34w tu kira trimester 3 dah, bahaya naik bas. Hentak sana sini

sy due 26/7. 7/7 ni nkg kelantan 8jam perjalanan naik keeta tktau la mcm mna ahaha