Clearblue samar

Hi, nak tanya pernah tak ada orang test clearblue tapi samar. Pagi tadi saya test tapi tk sempat nak tengok sbb rushing pergi kerja. Balik ni baru tengok and ada line samar. Kalau camni tak semestinya pregnant kan sbb saya ada anak kecik lagi ni 🥲 Korang nampak takkk? Ke mata saya kero?

Clearblue samar
5 Balas

Actually saya tak nampak line samar tu. Maybe effect camera. Tp kalau ikutkan tak valid sbb dia kena tgk within 10-15min je tak silap, refer box. Dorang pun dah disclaimer siap2 if tengok result more than timeframe tu dikira tak valid. Ikutkan upt ni sama ada 2 situasi: 1. Within 15mins tu dah timbul double line samar tp sis tak tengok cos sis dah rush g kerja. So bila sis tengok balik skrg, that line tu line positive yg timbul pagi td 2. Within 15mins tu tak keluar double line. Tp bila dah berjam dia akan keluar evap line. Based on my experience, evap line ni mmg rajin keluar kt upt cassette kalau dibiarkan lama. So better sis check balik upt & tengok within masa yg disarankan pada box

Selalunya line samar pun dikira positive. Tapi sy suggest sis cek balik.

Invalid result. Test lain