Ikut Edd Scan Atau Last Period Lebih Tepat

Hi nak tanya pengalaman korang. Mana lagi tepat due date bersalin mana lagi tepat tarikh scan atau last period?

7 Balas

Pengalaman saya lah sis, saya bg tarikh last period pun masih jugak tak sama edd antara edd yg hospital umum, private & kk. Tapi berbeza sehari dua je. Tak kisahlah kan. Sedangkan mmg every month saya catat tarikh period. Inikan pula yg lupa last period, lagilah. Apapun edd itu hanyalah jangkaan saja so doc depend on scan klu terlupa tarikh..