gdm dan insulin

nak tanya pengalaman ibu2...klau ambil bsp bacaan pada pukul 8.00 pagi 5.90 tu pen merah ke pin hitam...tgk kat google ada kata pen merah ada kata pen hitam....5.9 belah pagi tu maknanya kita memang kne ambil insulin ke?

4 Balas

Kk kat tempat saya 5.3 normal kata doktor..border lah.pernah pagi kena 5.4 doktor suruh saya amik insulin tapi sya tak nak.ckp kat dia saya nak jaga mkn.nasib baik doktor ckp ok..lain kk lain kot..so smp skrg pagi sya mmg paling tinggi pun 5.4..tiap kali gi checkup kat kk doktor lain2 dia pun ckp normal

Bergantung kk jgk sis.. ade yg 5.1 xmerah mcm tu sy pown xfaham sngt.. huhuhu

Kalau kat kk saya lebih 5.3 pagi sebelum makan kena pen merah

merah..bacaan pagi xbolh lebih 5