Mulut bayi berbau

Hi. Nak tanya pendapat mommy semua. Anak saya umur 1 tahun 2 bulan. Baru baik dari demam dan sy perasan mulut dia berbau. Bila sy perhati sy tgk dkt kawasan gigi dan gusi dia macam ada kerak susu melekat? Ada cara tak mcm mana nak hilangkan kerak susu tuh?

8 Balas

bagi pendapat saya,bila anak kita mencapai usia 6 bulan baby saya start makan yang lembut2 dan setiap hari kita wajid bersihkan mulut baby dengan kain lembut dan bersih dengan air suam sehingga lah baby saya usianya meningkat satu tahun anak saya menggunakan berus gigi finger dengan sapuan ubat gigi yang tak pedas dan masa itu jgk kita sebagai ibu sentiasa menjaga mulut dan gigi anak kita.