Perlu ke vitamin D3 calcium semasa hamil

Hi nak tanya pendapat ibu² di sini, perlu tak ambil calcium D3? Sebab saya alah pada susu & sekarang cuma ambil maltofer with folic acid sahaja..#firstbaby

1 Balas

rujuk doktor..sbb ada side effect jgk ambik pil kalsium...bkn semua suka2 boleh ambil..ada sesetengah ibu mgandung xboleh ambil..sy p klinik,doktor bg pil kalsium..alasan mlm2 kaki sy kejang kena tarik mengkarung tu..gigi sakit..lepas mkn pil kalsium,xkerap sakit dh..

3y ago

ooh ok baik.. tq yaa 👍🏻