Assalamualaikum mom

Nak Tanya pam Untuk ibu menyusu yg elok yg mne stu ye Sbb Sya bru je bersalin 3hri yg lalu Lps tu susu sya pun tk keluar blm Bru keluar sikit2 lah #ingintahu #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

newborn susu sat2 tapi kerap bukan sebab tak cukup susu,perut depa kecik sgt mcm buah ceri. newborn tak semua yg lahir2 terus pandai isap susu,ada yg kena ajar. teknik tu boleh je search dkat google. make sure baby menyusu dgn betul. susu awal2 memang nampak mcm sikit,jgn dipump sbab kehendak pump takkan sama dgn keperluan baby . nak tau ada susu ke tdak,try buat teknik marmet. yg terpaling Penting, jgn asyk cakap 'tak dak susu'..

2y ago

tq sis dh bgi saran alhamdulillah baby kita terus pandai nyusu kita bagi putting terus die hisap

Waalaikumsalam. Breast pump kena survey dulu sebab kena tengok juga saiz corong, nak yang auto ke, berapa lama warranty dll. Buat masa sekarang mommy boleh berurut dan nanti tukang urut akan urut. Boleh minta suami urut belakang badan juga. Apa² pun kena teruskan kerap menyusu kan anak ya

2y ago

tq sis dh beli pam yg manual tu alhamdulillah membantu lps tu kalau malam sya susu kan trus kt anak

awal² bersalin mmang normal susu kluar ckit² lgpum newborn x brp reti lg hisap.. nt lpas berurut inshaAllah melimpah susu.. tp jgn sampai biar jd bengkak susu lama² ya.. risiko ibu blh demam.. ibu² dlm pantang amat bahaya demam.. klau susu dh melimpah nt sentiasa pam ya😊

2y ago

tu lah sempat bengkak sis tpi tk De demam lah cume bengkak lps tu skit sya trus je pam terus je bgi baby hisap walaupun skit lps tu alhamdulillah pgi tdi susu mulai tk bengkak lps tu susu pun keluar masa di pam

Awl2 normal klu susu xkeluar sgt, newborn pun minum sikit saja. keep df bby InshaAllah ada keluar. Kena study supply & demand dlm bf ya.