Usia kandungan 7 minggu 2 hari

Nak tanya normal ke kalau dah masuk 7 minggu , kita punya breast dh xsakit , sbb sebelum rasa sakit sangat2 , tiba2 sehari dua ni rasa tu dah macam kurang , ke sbb nk berlaku keguguran , boleh share pendapat lah , risau pulak , sbb sy belum scan lagi , #firstmom

8 Balas

sy masa ank first pun sama. Nnt lama2 sakit tu akan hilang. Skrg ni tk confirm lg pregnant ke tak. tp ada kluar darah sikit 2 hari lepas. ingt period. Tp dah tk kluar dh. Pg tadi test kluar double line. breast tgh sakit tp dh tk sesakit minggu lepas.

Saya esok 20/11 genap 7 weeks. Saya pon sama breast kdg sakit kdg tak. Jadi risau. Lepastu smlm berlaku spotting tanpa sbb.. and jadi sakit mcm senggugut smpi pinggang. Tp lpstu hilang. Kdg kejap2 dtg balik sakit tu. Ada yg tahu kenapa?

5mo ago

jd mcm mana dgn kandungan sis skg?

betul sis.. sama mcm saya. sakit breast dh hilang .. dh la muntah2, pening ke apa xde.. risau pulak. sy pun nak msuk 7w .. sblm ni mmg sakit breast, nipples..

saya pun sama dah tak sakit dekat breast n ari2 sejak 3 4 ary ni. kadang terpikit betol ke preggy. saya dah masuk 6w2d. risau sbb 1st preggy

Breast mengembang ja kalau saya xbrp sakit..perut je kdg cramp bila bngun tiba2 baru nk msuk 6w

Saya pun 7week 1 day tiba perut tak cramping sgt , jadi risau overthinking pulak

inshaAllah hormone makin okay.. JD dah Tk sakit.. sy Alami juga

sama sis mcm sy . xtau knape