Please tolong sesiapa jawab!13minggu1hari

Hi nak tanya, normal ke bp? Knp bila sy berdiri cth basuh pinggan, sapu sampah rasa penat sangat, bdn rasa berat, tak cukup nafas nk duduk cpt2#ingintahu #pleasehelp #bantusharing #seriusnanya

Please tolong sesiapa jawab!13minggu1hari
10 Balas

Hb x de check ya sis? klu HB rendah bawah 11 juga ada simptom letih, mudah ngantuk, rasa nk pitam, penat sangat, rasa kurang oksigen, pakai mask mesti tercungap2... Sbb sy ada experience BP normal, tp HB rendah.. jadi mcm sis la.

Rasa xckup nafas sebab janin pun pam oksigen.. Dia pun share juga dgn ibu. So ibu kena mkn bnda yg bkhasiat, mnum susu. Ubat misi bg jgn lupa makan InshaAllah bertenaga.. Awal2 cmni mmg mengah2 je ibu.

2y ago

oh ok² tq ibu ❤ ya kot sebab sekarang tgh fasa takde selera, dulu anak 1st takde macam ni, yg 2nd ni pulak, hb bp semua ok.

normal tu ... dia rendah bawah 11.. biasa la letih2 gitu .. tu kira sikit la sebab baru lagi .. saya ni dh 3rd trimester rasa nak patah pinggang🤣 masak sambil duduk kt kerusi haaa ..

saya rasa normal ja tu.. bp saya lagi rendah dari puan.. baru2 ni cek cuma 90/54 jer.. hb pun rendah.. tapi tak rasa mengah atau pening.. letih sikit jer..

Normal sis. Sy pernah checkup BP 106/60 jenuh nurse tanya ada rasa nk pitam ke apa. Tp alhamdulillah sy ok, sbb kita bawa perut kan. Jgn panik saja ☺️

sometimes even bp kita normal kena check hb.. hb rendah pun boleh buat kita mengah, cepat letih, berdiri lama rasa nak pitam.

normal..sy pn mcm tu cpt pnt ms tgh prgnant ni..tp sy drh rendah.. tmbh post covid ni, lg teruk rendah..hari2 skitkepala

bp normal je tue , kalau cecah or lebih 140/90 bru dikira tinggi..

2y ago

same2 😄

Kalau nurse takde bising apa2, ok je. Normal lah tu mgandung tak cukup nafas etc

2y ago

Sy baca normal utk org mgandung sbb paru2 kita dah terhimpit dgn kandungan. Semua org skg mmg dihimpit2 😂

maybe HB rendah

2y ago

sy mmg jenis x mkn sayur n buah dr dulu tp hb sy cantik..yg terbaru 14.1.. rasanya sayur bukan sbb utama hb rendah..