Baby sedu dalam kandungan

Nak tanya normal ke baby dalam kandungan sedu even dah 38minggu ? Sbb saya terbaca baby kalau sedu hujung trimester 3 kemungkinan petanda tidak baikk risiko kelahiran mati . Takut pulak saya .

Baby sedu dalam kandungan
9 Balas

Cuba fahamkan statement tu dulu. Teori baby sedu sbg tanda prolaps tu kajiannya terhad pada haiwan. Belum sah pada manusia. Sedu pada lewat kehamilan petanda yg tak baik pulak risiko baby mati adalah rendah. Rajin2 kan buat research dan bertanya pada pakar atau doktor yg memeriksa awak. Kalau risau yg teramat sangat, pergilah klinik/hospital terus. Sebab tu pentingnya bertanya pd doktor semasa checkup. Kadang tak boleh depends 100% pada statement yg kita baca online. Semoga membantu :)

sy klau rasa x sedap hati, sng je trus gi klinik swasta n scan. trus boleh tnya doc skli. scan 2d boleh tgk balik sama ade ye ke dia terbelit ke ape. sekali scan rm50 rm60. cmpur consult tmbh rm20. if x mampu trus je ke pac hospital. sbb awak pun dh cukup bulan. ckp je nk check sbb x sedap hati. nnt dyeorg check sume wpun nk tggu turn lama la sbb hosp gomen kan

sy rasa normal kot sebab anak first dulu baby kerap sedu juga sekali keluar ha asyik sedu macam dalam perut, ni yang second pun sama dalam sehari mesti sedu tapi kalau tak yakin boleh tanya dr atau nurse

takut pulak i bca post ni.. udahh lerr dh nk msuk 38 weeks.. baby kat perut masih kerap tersedu.. dgn i skali rasa terseduuu baca ni 😹

Sy sehari beby sedu 2 kali Kdng tengahari dh sedu.. pastu mlm pun dy sedu ,, sy pun pelik

Xnormal ke baby sedu? Sy 35w sllu baby sedu sehari sekali je😂

1y ago

sis ni dia ade share ss kt atas tu. ss tu ckp klau sedu ade risiko. tu yg dia risau. mcm sy baby xde langsung sedu spnjg preggy so x berani nk ckp

baby sedu dlm kandungan tu camana eh? serius tak tau.

serious lah. selalu je sedu. doctor ke yg ckp mcm tu?

1y ago

saya 34 weeks bby pun selalu jer sedu..sehari sampai 2 kali

mcm mana nak tahu baby tgh sedu dlm kandungan..????

1y ago

Aah btul. Dan perut pun npk begetar je