21 minggu

nak tanya normal ke 21 minggu xdpt rasa gerakkan baby, sy xpasti baby tu gerak mcm mne sebab anak first kan..

102 Balas

Sama la dgn sy anak pertama. Belum rase gerakan lagi. Sbb anak first . Dgr kata orang kata 24 week or 28 week baru dapat rase. Kalau kite tak dapat rase tak apa. Asl kan kite tahu bby kite bole dgr apa yang kite ckp.

pengalaman saya anak pertama dan kedua (Boy), nak dekat 7bulan baru rasa gerakan yg banyak.. 6bulan ke bawah tak rasa sangat.. sekarang mengandung anak ketiga, Allahuakbar dari 4bulan dah rasa gerakan dia (baby Girl)

Saya anak first.. Scan 9 minggu memg jelas tunjuk boy n aktif Sgt smpai kk sush nk scan.. Sekrg dh 21 week lagi la aktif.. Lg2 law si ibu tengh berehat baring

3y ago

Eh silap bukan 9 minggu.. 19 minggu

normal ja sis . ada yg tak rasa ad yg rasa klu bby first ni . sy msa baby first pn tak rasa klu baru 21mggu . nk msuk 7buln bru rsa gerakan baby . ni skrg tgh pregg ank kdua 5 buln dh rasa dh prgerakan baby hehe

lebih elok cek, bahaya tu tak gerak, kita sama 21 weeks, tp anak saya active Gile🤣 alhamdulillah anak ketiga, moga dipermudahkan segala urusan awakkk 🥰 mcm sana due je kita , tahun depan juga ke awak ,

normal sbb anak first saya 21 week bru dpt rasaa . tp kali ni 18week dah rasa dia gerakk bby no2 sekarang dah 21week lagi laa rasa makin kuat.. tambah malam nak tido . salu anak first lambat sikit rasa ..

Kalau anak first memang normal sis,sy dulu centu gakk,bila dh masuk 7month baru tahu gerakan baby itupun nurse yg ajar and bagi tahu 🤣 skrng pregnant first masa dia 16 week sy dh rasa gerakan halus dah

sy 21w alhamdulillah dh rasa...rase nyer macam kena jentik kat perot....jentik2 perlahan aje....kulit perot sy tebal..obesiti....so xnampak lagi dia kick....just dapat rasa macam kne jentik kat perut...

Normal tu sis sbb anak first kan. Rasa dia mcm gelombang lembut yang geli. Kalau pay attention betul betul, baru sis boleh rasa sbb dia lembut je tapi kalau sis jenis yg active, kadang tak perasan heheh

normal sis..selalu first pregnant mmng lmbt skit rasa pergerakan baby.. kdg2 tngk perut jgk dan kdg2 kita xsedar pon dia bergerak.. jgn risau sis.. 28 week insyaallah dah rasa pergerakan 🥰🥰