21 minggu

nak tanya normal ke 21 minggu xdpt rasa gerakkan baby, sy xpasti baby tu gerak mcm mne sebab anak first kan..

102 Balas

saya kan, mula2 mcm sis ..takde rasa gerakan baby sedangkan kawan yg lagi lambat dri saya, dh rasa.. saya pun pegang perut cakap..baby, kenapa baby tak gerak2 ni..dan saya sllu usap perut.. dalam 24 Allah tunjuk kuasaNya, smpai skrg asyik bergerak aktif hahaha seronokkkkk...

Saya masuk 4 bln bb suka duduk sebelah2 sampai rasa berketul kat perut...nk masuk 19w dah rasa bb gerak siap tendang2 lgi... Jdi excited plak rasa bb kicking tiap2 hari😂skrg dah masuk 22w

2y ago

sama la n saya.kadang die duduk belah kiri je pastu nanti selang bape hari belah kanan pulak adoii

saya pon memula xthu mklum lah first baby,saya ingtkn angin dlm perut cm kentut sbb mmg bnyk angin🤣ade satu hari tu saya terselak baju nmpk perut nmpk perut baby tendang saya ckp eh mcm tu yaaa baby tendang ingt angin kentut.skrg saya 21week baby active kick 😂

normal, saya pun macam tu. risau jugak, sebab ada org ckp dah rasa baby gerak. tp lama2 nanti baru perasan, kdg baby dah gerak tp kita tak perasan. slow dan halus je rasa gerakan tu

3y ago

Sama lah saya pun tengah minggu yang sama perut tak berapa besar. Harap baby sihat je heheh

saya masa ank first mmg x rasa lg masa 21 weeks... tp anak yg ke 2 ni 16 weeks dia dh bergerak.. mungkin sbb 1st time kita x aware pergerakan dia rasa mcm mana kot...

saya tak rasa sangat tapi tiap mlm nak tido senak perut mungkin tu kot tanda pergerakan dia ,saya ada cakap" dik jangan nendang sangat mak nak tido..dah 2 jom tido"..tapi masa saya scan 6 week rasanya, dia main2 masa doktor nak cek cecair tulang..

Sis pd awl nya rasa mcm keliru baby gerak mcm mana Awl bergerak ada rase yg halus je lama2 akan rasa kt perut mcm denyutan jantung Bila posisi mengiring baby mudah brgerak pastu waktu pg & mlm akan kerap baby gerak Inshaallah awk akan rasa nanti

masa anak 1st ,sy lngsung xprsn baby tu bgerak cmne.. msuk 7bln baru ase skit.. skrg da ank kdua, sgt terasa lak bgerak sblm 20weeks mnggu lg..depend sis, kalo scan baby sihat dlm tu..ok je jgn risau, nti bsr skit dpt rsa la tu😁

ank first mmg kdg dpt rase awal atau lambat. bareng ngiring letak tgn tepi perot . kalau dpt rase gelombang manje bb aktif la tu . tgu 28w cam sy skrg . senget senget perot ☺️ alhamdulillah semogaa aktif selalu kandungan sy .

sy dh dpt rsa..dr 18 mgu lg...skrg 20 minggu mkin kuat tendangn baby..kdg sy pulak yg tggu tendgn bBy klu lma senyap..pdhl stiap sejam baby brgerak je..rsa dia mcm ada sesuatu la dlm perut..baby sy slalu tendang sblh kiri