moro reflex

nak tanya normal ka baby kerap terkejut angkat tangan tu? saya terbaca kat tiktok kata normal sampai umur baby 6bulan sbb terjadi baby tu rasa byk ruang sekeliling dia sebab tu dia terkejut. dipanggil moro reflex. tapi baby saya tak suka dibedung lagipun panas sekarang dia ruam dah. ada tak baby ibu ibu mcm ni jgk? baby saya sebulan dah #seriusnanya

7 Balas

Ya anak saya pun pernah alami. Bedung boleh sampai umur 1 bulan je, puan. Boleh pakaikan anak dengan pakaian yang sesuai. Cuba letak kain atas dada anak selit celah ketiak anak. Bagi dia rasa macam ada pemberat kt atas badan. Elak ada bunyi bising di sekeliling.