moro reflex

nak tanya normal ka baby kerap terkejut angkat tangan tu? saya terbaca kat tiktok kata normal sampai umur baby 6bulan sbb terjadi baby tu rasa byk ruang sekeliling dia sebab tu dia terkejut. dipanggil moro reflex. tapi baby saya tak suka dibedung lagipun panas sekarang dia ruam dah. ada tak baby ibu ibu mcm ni jgk? baby saya sebulan dah #seriusnanya

7 Balas

semua baby mengalami moro reflex ni, awak. jangan risau. lama kelamaan dia akan okay. baby sy pon masa awal2 mcm tu. skrg dh 4m dh xde dh moro reflex. by the way baby sy pon xsuka di bedung. jadi sy mmg xbedung baby pon. dlm 2mggu masa dia lahir je sy bedung