Eyelash extension

Nak tanya ni kalau preggy boleh ke pakai eyelash extension. Yela nk dkt raya ni kan. Leceh nk pakai mascara 😂 eyelash extension yng seminggu 2 tahan tu. Mohon ada penjelasan

15 Balas

saya time pregnant mmg macam kain buruk taksuka bersiap langsung. tengok makeup je mual 😅 padahal time bujang dulu mmg suka makeup! then time pregnant ni, suka pakai liptint & pakai mascara je bila keluar dgn husb hehe kira wajib lah 2 barang tu. jenis saya pakai mascara mmg suka pakai bagi lentik panjang gitu & kerap pakai magnetic lashes jugak 🤭 bila baby girl lahir, bulu mata mashaAllah panjang & bibir merah je alhamdulillah 🥹 awak boleh try pakai magnetic tu, boleh pakai banyak kali & senang nak solat kalau muslim! lagipun bagi saya, time pregnant ni kita mmg boleh solat, Allah bagi peluang utk kita bina hubungan dengn Dia! better kita teruskan camtu, sebb nanti nak bersalin kan lama pula takdapat solat! ini pendapat saya je, awak jangan marah tau! 😭🥹 saya suggest beli magnetic lashes by neaqalid, face bae atau daisybyher! 😘 mmg cunz teruk awak raya nanti jadi bumil ❤️

banding pregnant dgn breastfeeding mom,berat pada pregnant mom sbnrnya.. kalau Islam hukumnya mmg haram xboleh la ya. tp kalau bukan Islam, xselamat. Sbb bahan yg digunakan. Sama juga mcm luruskan rambut,produk2 xboleh sebarang..buat kuku Tu.. even inai pun kne hati2 pilih. dulu sy masa pregnant, sabun syampu,skincare pon sy tengok baca ingredient . tnya Dr,tnya pharmacist . xsebarang. ni dah branak,full breastfeed Pula, pun tetap kawal juga mcm dulu.. ni anak hampir 2 tahun, bru sy start melawa balik.. kopi pun hampir 2 tahun sy xminum. walaupun hantu kopi.. Saranan sy pakai je yg gam ke.. magnetic ke.. kawal prasaan nak itu ini dulu 😆 cri apa2 yg bahannya selamat Dan tak effect kandungan.

nak buat ke x terpulang pd diri sndiri.. masa ank first saya pernah pakai lps tu kecoh kt wad gn misi2 dorg mara saya pakai di suruh cabot juga,, sy cakap x bole sbb buat dah lekat akan tgl sendiri tp misi2 tetap suruh sy tarik cabot atau gunting rata.. saya masa tu diam saja x buat pape.. tp kecoh la sampai ke dalam LR..

2mo ago

rasa x boleh sbb msa buka buku pink pon ada pemeriksaan mta mcm mata merah, kuning mksudnya misi mmng tngok. risau ada jngkitan ke apa pulk nnti susah

yg tahan seminggu 2 tu extension ke perming sis rasanya perming tak pun eyelash lifting.. better jgn buat lah sis bahan yg nk buat tu takut bahaya utk pregnancy mom

eyelash extension haram awak. kalau awak nak lentikkan bulu mata boleh buat perming ja. itupun bahan kimia dia kuat jugak. kalau boleh elakkan la, jangan ambik risiko

jawapannya simple je mmg takboleh sis. bukan sbb preggy tp islam mmg dah larang. smyg pun tak sah kalau pakai extension tu.

hai. saya pakai je sis hahahahahaha, raya ke tak raya memang saya pakai. tapi ni dah 2 bulan free tak pakai eyelash 😂

If you are a Muslim, it’s haram. If you’re non-Muslim, you can proceed. Tq

2mo ago

yes btul..sendiri2 kena fikir,pilihan namanya 😊

Pakai la yang magnetic tu sis. Takyah la sambung2 bulu tu lekat kat mata.

2mo ago

lagi senang pakai ni