Ubat untuk hb

Nak tanya moms dekat sini ada tak yg pernah kena cucuk ubat cosmofer sebab nak cepatkan kenaikan hb dan ada cara lain tak untuk naikkan lagi hb atau pun zat besi #firstbaby #pleasehelp #bantusharing #ingintahu

2 Balas

Saya bulan lepas masa 33weeks kena admit hospital doc drip cosmofer sbb symptomatic anemia hb 8 sepanjang pregnant slalu pening nk pitam n muntah lagi. Minggu dpnnya check kk naik la juga 10.7 . Now dh nk masuk 39weeks hb still main2 10 cmtu ok la alhamdulillah sbb dh takde rasa nk pitam n muntah lgi

2y ago

Takde rasa sakit pon kt tmpt cucuk. Alhamdulillah skrng rasa makin sihat dari alahan n da tk pening pitam smua. Tunggu hari je ni nk bersalin hee

sy sis..cucuk vanofer, 4x ccuk..lps cucuk tu ade la naik sikit bacaan hb tu..tp tetap x smpai 11