Pregnant 17 weeks

Nak tanya mommy2 sekalian. Kalau bila pegang perut then rasa mcm "dupdup" tu apa ye? Pergerakan baby ke, jantung baby ke atau jantung saya sendiri 😅confius sgt. Sebab tak sabar nak rasa pergerakan baby nih. Asyik pegang je perut nih😆#firstmom #ingintahu #firstbaby

5 Balas

Dulu sy pernah tanya doktor pasal ni masa sy 16w, dia kata kemungkinan baby bergerak atau rahim tengah membesar dan bukannya jantung sbb jantung baby hanya blh dgr melalui scan tapi tak boleh rasa dekat perut kita. 😅

Kalau sekejap dalam 5 minit tu nama baby hiccups . Baby bersendu . Kdg tu jantung baby , selalunya jantung baby kita akan rasa bila baring , dua kali ganda jantung kita .

2y ago

‘akan rasa bila baring’ ? camne nak rasa nya tu sis, tengok pergerakan dup dap jantung tu kat area abdomen kita yg mana..?

Sy kadang rasa macam kena jentik bawah perut tu,heheh tp jarang lah..14w..

saya siap beli Stethoscope sebab nak dengar jantung baby dalam kandungan 😂

tu jantung baby…