Pengalaman mommy

Nak tanya mommy² kat sini semasa mengandung ada tak mengalami masalah keputihan dan gatal. Macam mana cara mommy mengatasi masalah tersebut?

3 Balas

Saya pun alami masalah keputihan & gatal. Masa checkup bgtahu doctor. Doctor akan check. Mcm saya lepas check doctor terus insert ubat sebab ada candida & to make sure ada GBS atau tak doctor swab ambil sample. Lepas dpt result mmg confirm GBS doctor bagi antibiotik utk 7hari & prebiotik. Alhamdulillah lepas dapat ubat insert , makan prebiotik & antibiotik takde dah keputihan & gatal gatal. Paling penting jaga kebersihan & pastikan sentiasa kering.

cerita pd nurse ..nanti nurse akn cek ..kalau xteruk doc akn bg ubat insert...

Bagitahu nurse masa checkup. sbb gatal2 dan keputihan tanda GBS.