Mommies berapa week buka buku?

Nak tanya, mommies yang due feb dah bukak buku belum? Dan dah scan belum?

16 Balas

Ibu buat appointment dulu dgn KK yg berdekatan time ibu pregnant between 8 to 10 weeks pregnant, masa tu baru nampak janin and heartbeats bila scan. Ibu boleh juga scan dulu di klinik swasta masa 9 or 10 weeks pregnant and bring along the sonography picture masa pergi KK untuk appointment.

Kalau tmpat saya kena call kk dulu book appt utk buat buku pink. Saya bru book appt td utk dpt kn tarikh hehe. Next 2 weeks. Doakan saya, skrg baru 5 weeks 🤰

kk tempat sy 11w bru boleh buka pink sy pg bru ni diorang ckp tggu 11w bru buka buku pink sy tgh bulan ni bru buka buku pink Dorang dh kirakn siap2😅😅😅

saya buka buku inshaallah 10weeks atau 11weeks nanti . haritu 6weeks+ dah pergi scan dah nampak kantung dengan bby cuma heart beat belum ada lagi .

2y ago

excited nk pgg buku pink . lama dah bercuti

Macam tempat saya 5 weeks doktor dah bagi buka buka pink. Saya buka buku pink dulu masa 5 weeks baru scan dekat swasta esoknya..

2y ago

oo.. ok tanks for sharing

Saya belum buka lagi. Ingat nak pergi scan dekat klinik swasta masa 7 weeks. Next week inshaAllah. Bila dah confirm baru pergi KK

saya dah. kena buka after 6 weeks tapi bfore 12 weeks sebab certain risk bleh detect before 12 weeks. buka awal lg bgus.

Saya biasa buka buku klu nak msuk 3 bulan tp lbih elok before 12 weeks sbb dah ada nmpak janin & heartbeats ❤️

2y ago

excited nk pgg buku pink balik. hehe. tapi seram part mnum2

Sudah buka and dah 2 kali checkup. Scan pun sudah. Dh nmpk bentuk baby kaki n tangan 😍

sy 7 week dah bukak buku pink..masa scan dah nampak jantung baby berdengup..

2y ago

dah masuk 8 week dah..awk berapa week dah..