Baby aktif sangat minggu 39

Nak tanya mommies. Normal ka baby dlm perut aktif berjam2. Dari jam 6 petang sampai ke 11 asyik tendang ja. Dia tak tidur ke?

1 Balas

Normal than usual days? If kalau biasa x gerak aktif mcm tu, u better go check to hospital. Kalau baby x gerak @ gerak terlebih aktif dr usual days, mmg kena berhati2 n ibu kena risau... Kalau die gerak terlalu aktif pun boleh jadi, mungkin tali pusat die terjerut kt leher die n die tgh try untuk lepaskan diri die dr tali pusat tu.. That's why kena pergi check hospital. Kalau biasa mmg waktu die aktif, than x perlu risau. Jgn ambik ringan pergerakan baby nie.

5mo ago

Setuju. 39w mommy biasanya dah alert dgn pergerakan baby & waktu2 nya. Kalau rasa something wrong better g check utk legakan hati