Activity with newborn

Nak tanya mommies kat sini. Biasa pagi-pagi macam ni you guys buat aktiviti apa dengan newborn? Baby saya baru 23 days today. Pagi-pagi dia suka mengantuk, lemau and suka nak tidur je. Saya nak bagi dia berjaga tapi macam susah je 😅 #ingintahu

2 Balas

baby baru 23 mmg kerap tido sis. kalau jaundice, lg kerap. tp as long dia bangun tiap 2 jam sekali untuk susu, kira oklah tuu. biasanya saya buat aktiviti tummmy time, communicate dgn baby, urut baby lepas baby mandi. tak buat lama pon dlm 15 minit je. lepastu dia akan memyusu dan tido. tiap 2 jam mmg akan bangun menyusu.

Hai. Cuba buka bedung bila siang. Kalau anak saya sampai 25d kena jaundice memang senang tidur je. So takda lah aktiviti sangat. Kerap kan susu je. Kalau masa anak jaga boleh panggil nama anak buat eye contact dengan anak.