Set hamil shaklee

Nak tanya mommies diluar sana, ada tak kat sini amalkan set hamil shaklee semasa mengandung.. Ok tak?? Sebab saya baru nak cuba... Utk naik kan HB saya, first pregnent haritu bacaan HB saya teruk... #ingintahu #bantusharing #bantusharing

1 Balas

hb awak berapa? 1) amalkan real food yg boleh maintainkn hb awak (jambu batu, delima, hati, kerang, ulam raja, dgg, etc) 2) ada ambik minuman berkafien (tea, milo, kopi, Nescafe, coca cola, etc) tak? kalau ada minum sila jarakkn dgn pengambilan ubat sekurang kurangnya 3j sebelom/selepas 3) ada minum susu tak? sila jarakkan dgn pengambilan ubat sekurang kurangnya 3j sebelom/selepas 4) boleh cuba makan ubat sebelom tido dgn air oren sunquick tnpa gula atau air limau nipis tnpa gula

1y ago

awak cuba dulu follow tips sy bg yea. mudah mudahan hb awak naik☺️ sy both pregnancy mcm awak ada hb low. sy ada talasemia trait. doctor check iron dlm darah saya okay. xde mslh. hb sy naik turun juga la. paling sikit haritu 8.9. 2nd pregnancy haritu sy amal makan ganilia waktu pagi. mlm sblom tido baru sy mkn ubat doctor bagi. hujung2 pregnancy baru la maintain 11.1.