Vitamin c

Nak tanya mengandung boleh ke minum ni? Sebab search google takde information pasal ni

Vitamin c
19 Balas

sy pun ingin tau boleh ke tak? sy mmg ada consume vit c yg kk bagi (50-100mg) sejak tau mengandung ni. tp nak tau jg wanita mengandung ni ble consume vit c jenis ni yg beri larut dlm air🤔 n 1000mg dosnya. mentua sya ckp xblh. aku jadinya panasaran😂

Sy bc xbole.. nk vit c biar yg asli dlm buah2an ke.. lgi pn tinggi gula jgk vit nie sy sblum hamil mmg mnum vit c flavett tu tpi dh dpt thu hmil sy dh xmnum.. sb nk jga kndugn..

4y ago

mungkin la . ikut antibody masing2 kn .

dulu ad penah tbace org post jgk psal vit ni selamat atau x utk org yg pregnant .ad yg ckp boleh ad yg ckp x boleh minum.cuba sis tnye DR utk mklumat yg lbih tepat.

vitamin c masa pregnant ada limit dia, flavettes ni byk sgt vitamin c dia. better xyah amik masa pregnant ni. mkn buah2 je sis utk sumber vitamin c. lagi bagus.

seeloknya jgn ambil... sb prgnt ni ade limit utk vit c... kalau awk ambil acid folic or ubt yg nurse bg dr kk pun da memadai sb semua da lngkap

wktu bukak buku memang ade dapat vit c tp x tau bpe mg. kk kt tempat saya ade bekalkan. sekarang saya consume jugak yg beli sdiri. dalam 500mg sehari.

Lebih baik ambil sumber asli vitamin C macam buah oren sunkist tu. supplement sekadar ambil ubat yg KK bagi je.

Blh amik yg vit yg KK bagi tuh, tu pon dah cukup sistur.. Dpt buah2 segar lagi torbaikkk.. Apa2 kenali badan sendiri ok 😉👌

sebaiknya dptkan nsihat dokter n ambik vit Dr buah2an lg Selamat

Boleh je.. tpi doctor ckp wanita hamil tak perlukan sgt menda ni