Bby kurang gerak..

Nak tanya mcm saya dah 5 bulan..bby saya kurang gerak normal ke..ada gerak sikit² rasa gerak..klu bby kurang gerak normal ke..

4 Balas

saya anak pertama tak gerak 2hari saya pergi terus ke hospital bahagian wad bersalin .. dekat situ doc/misi akan buat ctg kalau ok takda apa2 masalah misi bagi 3hari untuk buat ctg dan hari terakhir tuh doc akan pantau result ctg .. tapi syukur alhamdullilah sebab baby kuat tidur buat ctg pun misi yang goyangkan dia baru gerak aktif .. mula2 puan try lah dulu minum air ka makan manis atau goyangkan dia kalau takda tindak balas g je hospital ..

sy pun dh 5 bulan. baby gerak ikut mood dia. kdg tu ptg² br gerak. atau mkn benda manis br gerak. sy tanya nurse mcm check up nurse ckp normal. dia kecik lg. jauh ke dalam lg. ruang dia berpusing tu masih besar, jd susah nk gase dgn tangan. gase pun halus je tp kita boleh tau dia gerak dlm perut. nurse cuma ckp kalo gase lain macam sakit terus pi emergency. sbb nurse ckp 28w br dpt kira betui² baby punya gerakkan

janji dlm sehari tu dia ade gerak..jgn xgerak langsung

Within 24hrs ada gerak, xperlu risau.