nak tanya mcm mana nak elakkan pendarahan coklat sikit2 bagi tips

nak tanya mcm mana nak elakkan pendarahan coklat sikit2 bagi tips . scan 8w sudah nampak tapi darah sikit2 ada keluar . atas perut start semula sakit

8 Balas

Saya ada kluar darah coklat2 waktu masuk 6 weeks, almost 1 mnggu jugak hari2 kluar tapi skit2 je and waktu kencing je dia kluar dekat panties tak lekat pun. Now nak masuk 9 weeks dh takde. Pegi jmpa doktor , doktor ckp normal if keluar skit2 darah coklat. Kalau mcm keluar ketulan darah banyak and sakit perut better pegi check terus

1y ago

ye lah sy smpai ubat kampung untuk menjaga hari . takut benda halus suka mengacau lagi2 kalau masih baru . alhamdulilah tidak ada keluar lagi . harap tak keluar sampai bersalin . aminiii

kalau keluar mcm tu.. doc Sye ckp sbb terlalu buat banyak kerje.. Sye pun Ade jugak.. kalau selalu penat ke ape.. tapi sehari je pastu X de.. kalau keluar lagi baik pergi klinik.. awak kena banyak rehat kalau keluar mcm tu

1y ago

tu lh sis . kalau tak kerja susah juga . sbb diam rumah mentua

dh scan baby xde masalah..so mungkin sbb spotting je..kalau kluar darah tu x byk,sis kne bedrest..xboleh buat sebarang kerja..kalau berterusan sis kne jmpe dr balik la..sbb xnormal smasa mengandung kluar drh byk

1y ago

masa awl2 kne jaga sis..risiko u gugur lbih tinggi..jgn angkt berat...kalau blh tidur la awl u rhtkn badan..

kalau ad bleeding baik g klinik u scan..tkot ad masalah mengandung luar rahim..bahaya..kalau hanya spotting biasa,ibu kene byakkan rehat ..apapun baik g check dgn y pakar..

1y ago

sy sudh scan tak ada luar rahim . tetapi dalam rahim .

saya pregnant 9w,tapi ada keluar darah warna merah dan coklat tapi tak banyak la, boleh saya tahu normal kah bagi wanita mengandung.

1y ago

terima kasih doanya.

sy macamtu jugak sebelum ni, kena bedrest je and kerap angkat kaki, lepas smyg pun angkat kaki tak boleh penat.

jgn bersama jgn buat kerja ruma.. jgn kerja.. bed rest penting awal ni sgt la fragile

1y ago

buat kerja ringan2 blh lh

kalau ada bleeding time pregnant, awak refer dengan doktor ya.

1y ago

sudah hilang tak ada lagi . sbb scan tadi sudah nampak janin juga . maybe janin baru nk melekat dinding rahim kan