Pantang after bersalin czer

Nak Tanya lps abis pantang czer and breastfeeding dh boleh mkan mcm² ke or kne ada pantang larang jugak?

2 Balas

Untuk ibu rasanya xde masalah, tapi kalau breastfeed masih ada pantang2nya sbb efek kat baby. Makanlah mknn yg berkhasiat dan yg baik utk baby. Elak mknn berangin, pedas, panas sbb boleh buat baby sakit perut, kembung, atau berak cair. Sy pernah mkn kari pedas pastu baby sy diarrhea. Dan pernah dgr ada kes ibu mkn jamu( bersifat panas) , pastu baby dia pendarahan usus.

boleh je makan pape, cumanya nanti efek tengok pada anak sebab breastfeed kan.