Sorry mengelikan sikit.

nak tanya lah, normal ke ya mommy berak2 hitam but tak keras tak sembelit. sejak2 ni susah nak membuang tapi skali buang risau tengok. kandungan dah 7bulan. bahaya tak ya?

5 Balas

itu maksudnya penyerapan iron dlm badan kita tu ok. normal sis jgn risau. banyakkan minum air, fibre, protein utk elak sembelit. boleh try yogurt & prebiotik jugak klu taknak sembelit.

1y ago

sye tkde mslah sembelit slame 7bulan ni. Alhamdulillah la

sama jgk. saya pun sama. tu side effects pil tambah darah. xde bhaya pun. sy pun mkn iberet.

Normal sis Sbb skg mesti ada makan ubat tambah darah kan Iron tu Memg najis hitam

Normal sis klau mkn ubat tmbah darah , sy pun mcm tu

kalau makan ubat tambah darah, normal najis warna tuh

1y ago

ohh patutlah. sye makan iberet. klau normal lega sye