Cara penjagaan susu ibu

Nak tanya lah, kalau travel jauh contoh balik kampung perjalan 4jam. Susu dah simpan dalam cooler bag and sekali dengan ice brick tapi bila sampai destinasi susu dah cair. Boleh masuk kan semula dalam freezer ke. Sebab ice brick tak cair. Susu pun masih sejuk. And ada idea tak nak simpan susu kalau dalam perjalanan jauh macam tu.

1 Balas

Tak boleh simpan balik dah sis.. Frozen ebm, lepas dah cair kena habiskn dlm 12jam...