Checkup anak

Nak tanya la, sekarang ni Mmg Lepas checkup 6 bulan Lepas tu 8bulan ke? Dah xda 9?? Ada tnya Kawan, Dia punya baby still 9bulan. Ke ada jgk KD/kk mcm saya jgk?

6 Balas

Anak sy dari lahir graf cantik. Tak pernah ada masalah. Fully bf. Di KK sy pun nt anak sy 8 bulan kena checkup. Nurse kata untuk tengok berat anak okay tak lepas makan ni. 9 bulan nt baru dtg lagi untuk cucuk. Macam tu. Mungkin prosuder baru agaknya. Kalau ikut buku anak memang 9 bulan nt checkup

sblm tu penah terskip checkup bby x? klu ikut buku mmg lps checkup 6 bulan, misi bg appointment 3 bulan sekali. ikut dlm buku bby tu. kiranya checkup akn dtg is 9bulan, 12bulan, 15bulan, 18bulan

1y ago

Oh ok ok Faham. Sbb patut la kadang Dieorg offer buat pap smear skli. Haha ok Terima kasih ya

Anak ada apa apa prob? Macam anak saya ada masalah berat, setiap bulan kena datang checkup. Kalau refer dekat jadual imunisasi di buku anak, lepas checkup 6bulan, 9bulan.

1y ago

I see. Emm mungkin procedure baru.

kk sy powm sme..8bln kna checkup...bkn sbb mslh powm..ank mmg graf cntik je...mmg mcm tu kot...atas kk

baby saya pun checkup 8 bulan, check berat dan bmi.. 9 bulan cucuk pulak

maybe prosedur