Gatal pada kemaluan

Nak tanya Korang dalam selama mngdung..pernah tak gatal pada kemaluan..saya ni gatal lah dah tiga hari..kanapa gatal ya..sorry atas soalan saya yang agak bgi Korang tak selesa..😊🙏

27 Balas

saya pun masa peringkat awal kehamilan ada gatal2. tp betul msa gatal tu p cuci ngn air paip. lap dgn tisu bg kering. Alhamdulillah selepas beberapa hari sampai skrg dh tak gatal

hal ni selalunya terjadi awal trimester,prtgahan dan akhir trimester..gatal terjadi sbb keputihan,sis kena kerap cuci, tukar panti liner.. klo terlampau byk sgt rujuk klinik..

Kalau sy,bila rasa ada mcm gatal..sy akan cuci bersih lpstu sy guna air suam2 panas cmpur dgn garam utk cuci semula,Alhamdulillah gatal kurang atau terus hilang ..

So far gatal kat atas tu pn sbb panjang skit bulu pdhl baru shave. Dear try kerap tukar underwear dan kalau keep gatal bgtau nurse atau doctor supaya tak melarat

2y ago

seeloknya shave menurun… jangan melawan arah bulu. saya shave juga ikut arah bulu. pakai sabun sikit supaya senang nak shave. alhamdulillah tak gatal pun bila tumbuh balik bulu tu. 😅

saye pon gtl jgk. tapi sye bsh dgn air suam je stiap hri mti kn kumn. lps kerng bru letak ubt spu. pkai kain btik je kt rumh. klo bolh jgn bg sua dlm lembb. lg gtl

kerapkan basuh vagina awak ye. kalau masih gatal, seeloknya bagithu nurse kk nak buat swab test di vagina. takut2 ada gbs. mencegah lebih baik.

sy msa megadung. gatal gak tp sy basoh ngn detol sume alhamdulilah ok tp skrng gatal2 sy xmegadung oun.

rendam guna air suam garam. saya gatal celah kangkang merah2 pon dah mula ok sejak rendam air garam..

Pregnant anak sblum sy pernah juga kene gatal ni. Mmg xtahan. Mtk ubat dgn doctor terus lega ☺️

hi sis.. nti nadai kputihan mybe hormon nuan nya.. ang irau nge aku empu pan kenya meh ..