Nak Tanya

Nak Tanya klau first check up Di kk Kita mmg hanya dapat 1 ubat Jenis ubat kew sprti zincofer ?#firstbaby

4 Balas

Kalau awk dapat zincofer je mmg itu je ubat awk sbb dlm zincofer tu dah ada folixc acid, vitamin semua, dan mmg khas utk tambah darah. so x perlu lg beli folic acid dekat farmasi.

Depends klinik . Sy dpt obimin saja, sbb mmg da makan folic asid dr sblm pregnant . Jadi still continue makan folic n obimin. Lepas 14 week dia tukar ke iron zincofer .

10mo ago

Dalam obimin tu dah ada folic acid awk, xperlu makan bnyk2 cukup dah obimin tu awk makan sebab tulaa x kena bagi folic acid lg sbb smua dah ada dlm satu ubat obimin ni. sama juga dgn zincofer semua dah ada dlm tu..

bergantung pada kesihatan Pn. saya semasa bukak buku pada kandungan 6 minggu dapat folic acid. bila dh masuk 12 minggu bertukar kepada obimin

Saya dpt 4. B complex, ascorbic acid, folic acid dgn iron