Baby kurang gerak

Nak tanya kepada mommy sekalian saya dah 39weeks 3day tanda tanda sakit tu dah ada cuma baby kurang aktiv kurang bergerak sehari ni tak mcm selalu memang mcm tu ke ? #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #babyfirst

1 Balas

Hi mommy, kebiasaannya, bila kandungan semakin besar, ibu kurang rasa pergerakan bayj, padahal bayi aktif sebenarnya. apa-apapun, untuk lebih baik, jika mommy PASTI atau TIDAK PASTI baby memang kurang gerak, perlu segera ke klinik untuk pemeriksaan.