Breastpump

Nak tanya kepada ibu2 yang guna breastpump, terutamanya yang ada masalah sama dengan saya, puting kedalam dan susu susah keluar, tapi susu banyak. Saya nak tanya breastpump yang bagus untuk keadaan sy, seperti di atas, dan sesuai dengan kewangan saya, sebab saya tidak mampu sangat untuk breastpump yg mahal. Cuma niat mmg nak susukan anak kedua dan seterusnya inshaAllah, anak first saya cuma dapat susukan beberapa hari sahaja, itupun terpaksa campur dgn susu formula. Susu tak dpt keluar dan anak tak nak hisap puting sy. Harap ada ibu yang keadaan sama dengan saya, tolong suggestkan ya breastpump yang terbaik. Terima kasih banyak2. #bantusharing #ingintahu #pleasehelp

7 Balas

sye mcm sis jugak .. tapi first guna breastpump manual pump2 smpai keluar puting and bagi baby nyonyot ..awal2 mmg struggle tapi trust the result mmg susu puan akan meriah .. satu lagi satu inci ulas dri jari puting tuu puan kepit atau picitkn terus masukkn dlm mulut baby .. try laa mcm tuu yee ..

Hai. Boleh cuba sendiri di kedai. Kalau saya datang ke physical store dan boleh try. Kena pilih corong yang sesuai juga. Yang penting kena selang juga dengan df dan marmet. Tak boleh fully depending pada pump takut senang kena bengkak susu. Kalau saya pernah guna jenama Malish. Bagus juga

Puan, boleh ke kedai jual breastpump yg kita boleh cuba hingga puas dan dapatkan consultation pasal perempuan dan mengendalikan breastpump. Macam kedai Pump On the Go

hi awak, awak boleh guna nipple puller atau shringe untuk timbul kan nipple awak dulu. ataupon awak boleh guda kaedah sandwich semasa menyusu kan baby awak.

try beli silicon pump.... kadang jenis tu membantu juga ..beli dalam shoppe...harap dapat membantu sis ya...

Sy inverted nipple guna boboduck 9gears, alhamdulillah serasi. Pump sampai kosong breast

Puan join group prelove breastpump kat fb, bnyak yg let go murah2