Anak 6 bulan suka menangis

Nak tanya kenapa bayi sekitar 6 bulan asyik menangis je kalau tiada org di depan dy ke ada org pon still nangis dah mkn,minum susu ,tukar pampers letak nangis nk kena dukung baru diam?ada x yg ad masalah yg sama seperti saya?#firstbaby #pleasehelp #bantusharing #1stimemom #ingintahu

2 Balas

Kadang dia menangis sebab nak perhatian. Tapi kalau 6 bulan ni biasa baby menangis sebab nak tumbuh gigi. Anak sy mcm ni. Bila sy bagi teether, dia gigit2 dia diam.

3y ago

Normal. Selagi dia aktif, normal je walaupun dia menangis. Kalau dia menangis, tak nak menyusu, muntah, itu tak normal.

anak dalam fasa mental leap 😁 dah faham konsep jarak, separation anxiety (resah berpisah)