Baby girl ke baby boy?

Nak tanya kalau yg ni baby girl ke baby boy yer sbb dr ckp mcm girl sbb nmpk burger tp dr pn tak berani confirm kan. Baru 20 mggu 4 hari. #advicepls #firstbaby #ingintahu #firstmom

Baby girl ke baby boy?
14 Balas

Sy buat detail scan masa 19w, 22w dengan 30w sebab banyak tempat kena checkup. Masa sy 19w scan jelas2 dia kangkang nampak bebird, tak nampak mcm gambar scan sis. 3kali detail scan memang confirmed boy. Mungkin sis boleh repeat scan lagi beberapa minggu. 😊

sya pun kurang pasti sma ada ni boy atau girl.sya hri tu masa scan gender baby 17w dah jelas tgok baby boy🥰dan baby sangat aktif time scan tu.syabpegi klinik swasta,sbb klu ke klinik kerajaan agak kabur😂

Agak kabur. Nanti try scan lg pd 24w. Sy scan 20w sharp, terang betul semua jelas, muka pun dah nampak😍. Bergantung pd mesin scan dan kemahiran sonographer juga ni

2y ago

Depends pd klinik. Selalunya 150+- mcmtu buat detail scan shj. Tp sy buat time tu klinik tu ada promo so harga 118 je.

nampak mcm burger tapi utk kepastian nnti 34 week above buat gender scan baru jelas nmpak mcm saya masa tu buat time 34 mggu buat 5d nmpk jelas jantinanya..

sye pon mcm nih jugk scan bpe kali doc kate mcm pmpuan, lepastuh sye scan lagi 28 minggu tgok tgok boy😅 so lau nk nmpk jelas tgu 28minggu keats..

Nnti repeat balik 28 minggu..saya pun masa 20 minggu doc x dpt nk jangka..katanya girl..28 minggu pun girl juga..sbb x nmpk pistol

Saya scan doc ckp perempuan tp doc xpuas hati, dia suruh repeat scan free lg 2minggu, baby aktif sgt smpai gender xjelas😂

Sis boleh tunggu selepas 24 weeks keatas , boleh scan semula untuk kepastian gender alang2 sekali details scan baby ☺️ .

nampak mcm burger 😍 saya masa 20w scan nampak boy, 22w pun scan nampak boy .. nanti awak repeat scan 28w+

Mcm boy .kalau girl biase jelas 3 line .ni mcm 2 line then ade benjol kt tengah dia tu .rase nye la 😅