GDM on D/C

Nak tanya, kalau yg ada gdm on d/c, doc mmg akan bagi tarikh bsalin masa 37w @ 38w atau tunggu je due? #firstbaby

11 Balas

anak sy dedua gdm on d/c..mmg doc pesan takleh lebih dr due date..if sampai due date, tak bersalin..kena serah diri on due date tu utk induce 😊

saya gdm on dc. Nurse cakap boleh tunggu sampai due date. sehari sebelum due kena serah diri kalau belum bersalin

Hi, Puan. Saya GDM on D/C. Sepatutnya nurse akan bagi tarikh serah diri. Tapi saya tak sempat sebab 37weeks alhamdulillah bersalin.

sy gdm on diet ..sblum due sehari kena serah diri .. mungkin ikut size bby awak kot sbb tu awal ..cuba tnya nrse or dktr kat kk

Sy pon gdm on dc,doctor bg surat serah diri bila kandungan dh masuk 37weeks.

1lg..depends jgak pd result bsp awk2 smua..andai bsp uncontrol itu yg kne bsalin awal..

sy gdm on dc. doc bagi tarikh serah diri sehari sblm due date

2y ago

saya gdm d/c misi cakap kat saya xpayah serah diri awal tggu bersalin tarikh due yg doc bagi tu.xboleh lwat...anak2 sebelum ni mmg kena serah diri awl 1 minggu.

sy hrtu shri sblm due date kna serah diri..

saye dok bagi tarikh besalin 38weekk

kalau on insulin ?

2y ago

On insulin xslh sy 37w or 38w dah kne bsalin..sy on insulin jgak..due thn dpn 1march tp doc dah bgtw kne czer bln 2 nant..sy dah 2x czer jd ank ke5 ni kne czer n BTL trus..on insulin dr sblm mgandung jd high risk..