a mom

Nak tanya kalau masa berpantang boleh ke makan telur rebus or goreng???

1 Balas

Telur ni takut bernanah. Kalau ayam/ikan goreng tu, selepas minggu kedua pantang dah boleh makan. Tapi depend on orang jugak. Kalau saya makan ayam/ikan goreng ni, gatal dekat tempat jahitan tu. Cuba awak refer nurse/dr

4y ago

Telur tuh xsebabkan nanah pon . Die sumber protein memang elok pon mkn . Sama macam ayam/ikan/daging . Yang jadi nanah tuh sbb ade infection kat luka. Sel darah putih nak lawan bacteria . So bole bykkan membaca lagi .