Naktanya tentang vaksin

Nak tanya ,, kalau kita mangandung baru 4minggu boleh ke kita ambil vaksin dos 2 .. ? Sbb dos 1 dah lepas #ingintahu

2 Balas

Boleh, tp dptkan nasihat doktor yg check awk dulu. Sbb mungkin ada kondisi yg elok ditangguhkan. Klu doktor ckp okay, pergi je ppv tu. kt ppv pun ada doktor jgk, nk tny kt sana utk kepastian pun boleh. Jgn risau, tk ada kajian keguguran disebabkan vaksin shj.

3y ago

tak semua tmpt minta buku pink. klu sendiri boleh explain medical history pun dh cukup 😊

sy pun dh dpt first dos tp x tau kt pregnant.. doc kk mnta utk ambik yg second ms 7 minggu.. tp belum p lgi sbb alah mengandung.. tgu bb 10 minggu bru p cucuk yg second rasanya..