New obimin

Nak tanya , kalau kita makan new obimin sahaja , nak kena makan acid folic tambahan ke ? ☺️#firstmom #pleasehelp #bantusharing

9 Balas

Hi mommy. Kalau pengalaman saya kk dah bagi obimin itu je dia suruh makan. Tak perlu makan folic acid yang lain. Sebab dalam obimin memang ada kandungan folic acid. Tapi kalau hb kerap low so minta suggestion nurse kadang kala dorg akan tukar folic acid yang lain

2y ago

Hb sy last check 7.9 je. Bfr this sy makan maltofer then tak naik jugak , sy mintak tukar.. then dia bg obimin.. saya thallasemia carrier ☺️