Induce overdue

Nak tanya kalau induce mmg sakit ke

2 Balas

saya induce masukkan ubat pil kat bawah. kol 12 dr msukkan ubat, kol 6 ptng bru rsa contraction sikit2. lpas isyak dh rsa contraction makin kuat. sakit mmng sakit tpi ikut ketahanan badan org jugak. saya kol 12 mlm rsa skit sngt then mintak ubat bius kat bontot. kol 2 pagi beranak. sis bnyakkan doa dipermudahkan semuanya sis. sbb sakit beranak mmng sakit

tiap org x sama tahap kesakitan. ada yg masih rilex, ada yg tak keruan. for me induce awl2 tak sakit (induce belon). induce drip dlm LR pun masih ok, cuma bila dktr naikkan dose baru terasa sakit. tapi apa2 pun proses bersalin mmg sakit, tak kira awk kena induce or secara natural.